Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

8 tips voor lusvissen op barbeel

8 tips voor lusvissen op barbeel

De snelstromende IJssel herbergt fraaie barbelen. Het is echter een hele uitdaging om deze vissen goed op het voer te krijgen en de onderlijn mooi in het voerspoor dat uit de korf komt te presenteren. Dennis Starink steekt dan ook de nodige tijd in de voorbereiding, om zo de kans op succes te vergroten. In de buurt van Velp aan de oever van de IJssel legt hij aan Hét VISblad stap voor stap zijn aanpak uit.

📍 Locatie: IJssel bij Velp

Een goede voorbereiding is cruciaal voor het vangen van barbeel. Voordat je begint met vissen, is het belangrijk om je stek goed te verkennen en het voerspoor zorgvuldig op te bouwen. Begin met het vinden van een mooi vlak stuk bodem met grind. Dit is de ideale plek voor barbeel, omdat ze van nature van grind houden om voedsel te vinden.

🔍 Verken je stek: Kijk of je grind kunt vinden en controleer de bodem met een speciale korf om te zien waar de beste plek is.

🕵️ Voerspoor opbouwen: Breng een rijke hoeveelheid voer aan op je stek, gebruik bijvoorbeeld maden of maïs om een aantrekkelijk voerspoor te creëren. Dit helpt om de barbelen naar jouw stek te lokken.

💡 Pro-tip: Neem een stevige korf met een gesloten bovenkant en voeg ankers toe om je korf beter op zijn plaats te houden.




📏 Lange lus: Gooi je korf schuin stroomopwaarts en houd je hengel evenwijdig aan de oever. Dit zorgt ervoor dat de korf minder snel door de stroming wordt verplaatst.

⚖️ Kies de juiste korf: Gebruik een korf van 120 tot 150 gram, en voeg eventueel ankers toe om de korf beter te stabiliseren.

🔄 Actief blijven: Gooi elke 2 tot 5 minuten opnieuw in om je voerspoor vers te houden. Dit voorkomt dat de vis zich gaat vervelen en houdt de barbelen geïnteresseerd.

🥘 Rijk gedekte tafel: Bereid een mengsel van maden, casters, maïs, hennep en lokvoer voor. Dit zorgt voor een aantrekkelijk aanbod voor de barbeel.

⏳ Geduld: Soms duurt het even voordat de barbelen echt beginnen te azen. Geef ze de tijd om vertrouwen te krijgen in je voerspoor voordat je de onderlijn bevestigt.


Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.