Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

6 tips voor struinen en strooien met brood

6 tips voor struinen en strooien met brood

Brood is een bijzonder basic aas, maar wel een soort waar tal van vissen dol op zijn. Toch wordt er relatief weinig mee gevist. Om te laten zien wat er met brood allemaal mogelijk is, trekt Valentijn van den Bos met enkele ongesneden tijgerbroden de polder bij Culemborg in. Hier check je 6 tips

Succesvol vissen in troebel water! 🌧️🐟

πŸ‘‰ Tip 1 Zoek actieve vis - in troebel en stromend water is het belangrijk om de vis te vinden. Ga op zoek naar plekken met minder stroming en meer waterplanten. Dit is waar vissen zoals graskarper zich vaak schuilhouden.

πŸ‘‰ Tip 2 Gebruik brood als aas - broodkorsten werken perfect, vooral bij het vissen aan de oppervlakte. Voor roofblei gebruik je kleine stukjes, terwijl je voor graskarper gerust grotere korsten kunt inzetten.


Zo maak je de meeste kans op een vangst! 🎣🌿

πŸ‘‰ Tip 3 Kies de juiste haak - gebruik een dundradige dropshothaak zonder weerhaak om de kans op losschieten te minimaliseren. Deze haak prikt goed in de harde bek van roofblei en is eenvoudig los te maken.

πŸ‘‰ Tip 4 Beperk je voer - te veel voeren kan ervoor zorgen dat de vissen verzadigd raken. Strooi wat broodkorstjes om de vissen te lokken, maar houd het beperkt. Zo blijven ze geΓ―nteresseerd in jouw aas.

Maak je dag compleet met deze vistechnieken! πŸ†πŸ 

πŸ‘‰ Tip 5 Verander van stek als het niet werkt - als je geen succes hebt op een bepaalde plek, wees dan niet bang om te verkassen. Zoek naar nieuwe stekken met andere omstandigheden, zoals minder stroming of meer schaduw.

πŸ‘‰ Tip 6 Pas je techniek aan het weer aan - op dagen met wisselvallig weer is het slim om te experimenteren met je techniek. Bijvoorbeeld door je aas wat langzamer door de stroming te laten drijven, zodat de vissen meer tijd hebben om toe te slaan.



Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.