Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Nieuwe roofvistechnieken: innovatieve rigs voor roofvissers

Nieuwe roofvistechnieken: innovatieve rigs voor roofvissers

In Japan en de Verenigde Staten is de hengeldruk op sommige wateren gigantisch hoog. Dit zet creatieve roofvissers ertoe aan om nieuwe rigs te ontwikkelen die afwijken van de montages waar veel mee wordt gevist. We zetten hier diverse rigs – van wat meer bekend tot vrijwel onbekend – op een rijtje die ook bij ons hoge ogen kunnen gooien.

👉 Texas rig: deze rig is ideaal om te vissen tussen waterplanten en takken. Gebruik een offset haak, een bullet weight en een zachte kunstaasworm. Laat het aas met kleine sprongetjes over de bodem bewegen. Perfect voor baars en snoekbaars!



👉 Sasuteki rig: dit is de omgekeerde versie van de Texas Rig! Het werpgewicht zit onder het kunstaas, waardoor je nog lichter en subtieler kunt vissen. Ideaal voor moeilijk bereikbare plekken waar roofvissen zich verstoppen.




👉 Kickback rig: hier zit het werpgewicht op een zijlijntje. Het kunstaas zakt langzaam en natuurlijk naar de bodem, wat roofvissen moeilijk kunnen weerstaan. Deze rig werkt vooral goed bij het vissen langs steile taluds.



👉Free rig: met deze rig beweegt je kunstaas vrij van het werpgewicht, waardoor het langzaam en onvoorspelbaar naar de bodem zinkt. Gebruik een dikke softbait voor een beter effect en vis vooral in wateren met veel planten!



👉 Hover rig: deze rig zorgt ervoor dat je kunstaas zweeft door de waterkolom, ideaal voor vissen op half water. Gebruik een lichte jigkop en richt je op scholen aasvis om roofvissen aan te trekken.

 

👉 Inu rig: een unieke rig uit Japan! Bij deze rig loopt de lijn door de worm heen, wat zorgt voor een speciale krullende beweging. Perfect voor wie iets nieuws wil proberen en niet bang is om te knutselen. Ideaal voor ondiep water!


Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.