Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

MijnVISmaat foto van de maand: karper - Nermin Hyuseynov

MijnVISmaat foto van de maand: karper - Nermin Hyuseynov

Nermin Hyuseynov houdt wel van een uitdaging en kiest daarom vaak voor wat moeilijkere wateren waar hij kans maakt op gewichtige karpers. Dit voorjaar plande hij daarom een 24-uurs sessie op een kanaal. Dit mooie water herbergt niet zo heel veel, maar wel verschillende mooie vissen. Die gok durfde Nermin wel aan.

Het laatste weekend van maart zocht Nermin naar een mooie stek aan het ruim vier kilometer lange kanaal. “Op die zoektocht kwam ik uit bij een plek met veel lelies. Daar zit altijd veel voedsel voor de karper tussen, zoals slakjes. Naar mijn idee moest daar wel karper rondhangen.” Het kanaal in kwestie is vrij ondiep – anderhalf tot twee meter – en warmt dus lekker snel op. Een zonnige periode in combinatie met drie voerbeurten voorafgaand aan de sessie maakten dat Nermin met een goed gevoel van start ging.

Geduldig wachten op geluk aan de waterkant

“Nadat ik beide hengels – voorzien van sterk ruikende vismeelboilies – aan het eind van de middag in had liggen en de tent stond, was ik er helemaal klaar voor. Helaas gaven de karpers die avond nog geen sjoege”. De nacht verliep eveneens rustig, waardoor Nermin goed sliep en ook al weer vroeg wakker was. “Het knaagde toch een beetje dat ik ’s nachts geen aanbeet had gekregen. Nu was het dus hopen op wat ochtendgeluk. De eerste uurtjes met daglicht zijn vaak de momenten dat je extra kans maakt op vis, dus ik hield mijn hengels scherp in de gaten.”

Vangst van een grote spiegelkarper tijdens de ochtendstond

Met de ochtendnevel nog op het water, tuurde Nermin over het kanaal. De serene stilte werd plotsklaps bruut verstoord door een loeiende beetmelder. “Het was meteen een kwestie van vol in de hengel hangen om de vis tussen de opkomende lelies door te manoeuvreren. Daarom wist ik direct dat ik te maken had met een flinke karper – en die wilde ik absoluut niet verspelen.” Dat had Nermin goed gezien. Bij het scheppen van de vis zag hij in net een hele mooie spiegelkarper liggen. “De 24-uurs sessie was in één klap geslaagd met deze parel van een spiegel!”


De MijnVISmaat app is dé tool om snel en gemakkelijk een mooi overzicht van jouw vangsten bij te houden. Zo ­creëer je een handig logboek en ben je tevens onderdeel van de leuke MijnVISmaat community. KLIK op de button hieronder en download de gratis app.

Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.